عقد و ازدواج در ماه محرم و صفر چه حکمی دارد ؟
آیا برگزاری مراسم خواستگاری و عقد ازدواج در ماههای محرم و صفر، جایز است یا خیر؟ باتوجه به اینکه ازدواج و تشکیل خانواده نیز امری مقدس و نیکو در دین مبین اسلام است. رسول اکرم (ص) بارها بر اهمیت ازدواج و تشکیل خانواده تأکید فرمودهاند و آن را از سنتهای حسنه و مورد پسند خداوند متعال دانستهاند بهتر است مراسمات ازدواج ، عقد و نامزدی را در دوماه محرم و صفر برگزار نشود و هتک حرمت نکنیم.
حال این سوال مطرح می شود آیا مراسم عقد و عروسی در ماه محرم مشکل شرعی دارد یا خیر؟ تا انتهای این مطلب همراه تالارکده باشید تا به پاسخی مناسب برای سوال خود دست یابید.
برگزاری مراسم عقد و عروسی در ماه محرم و صفر جایز است یا خیر؟
با فرا رسیدن ماههای محرم و صفر، سوالی در ذهن برخی از خانوادهها و جوانان شکل میگیرد: آیا ازدواج در این دو ماه جایز است؟
از نظر شرعی، هیچ منعی برای عقد و ازدواج در ماههای محرم و صفر وجود ندارد. مراجع عظام تقلید نیز بر این امر تأکید داشتهاند که عقد و ازدواج در هیچ زمانی حرام نیست و این دو ماه نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
در هر صورت، اگر ازدواج در این دو ماه به معصیت و هتک حرمت امام حسین (ع) و یاران با وفایشان منجر نشود، مانعی ندارد.
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است زمان دیگری را برای برگزاری مراسم عروسی و جشنهای مرتبط با آن در نظر بگیرید تا با روزهای عزاداری تلاقی نداشته باشد.
نظرات مراجع تقلید در مورد برگزاری مراسم عقد و عروسی در ماه محرم
همه مراجع معظم تقلید بر این امر اتفاق نظر دارند که برگزاری مراسم عقد و ازدواج در ماههای محرم و صفر، اگر توأم با معصیت و یا هتک حرمت حضرت سیدالشهدا (ع) نباشد، اشکال ندارد.
مطابق نظر آیت الله خامنهای:
برگزاری مراسم عقد و عروسی در ماه محرم و صفر و دیگر ایام سوگواری ائمه اطهار چه حکمی دارد ؟
بطورکلی برگزاری مراسم عقد و نامزدی در ایام سوگواری اشکالی ندارد ولی برگزاری مجالس جشن و انجام کارهایی که موجب هتک و بیحرمتی گردد، در خصوص ایام عزا جایز نبوده و حرام است.
طبق نظر آیت الله مکارم شیرازی:
برای ادای احترام بهتر است دهه عاشورا و اربیعین را به عزاداری بپردازید و در بقیه ایام آزادید. هرچند میان مردم عرف است که مراسم عقد و عروسی را در تمام روزهای محرم صفر به نشانه شکون و احترام برگزار نمیکنند.
نکات مهم برای برگزاری مراسم شادی در ایام عزاداری محرم و صفر
درست است که ازدواج در این دو ماه از نظر شرعی هیچ اشکالی ندارد، اما برخی از نگرانیها و دغدغهها در این زمینه وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم:
احتمال گناه
یکی از نگرانیها این است که تاخیر در ازدواج در این دو ماه ممکن است زوجین را به سمت گناه سوق دهد. در این شرایط، راه حل مناسبی وجود دارد.
میتوان با انجام عقد محرمیت در این ماهها، از بروز گناه جلوگیری کرد و به تعهدات شرعی عمل نمود.
سپس میتوان جشن عروسی و مراسم ازدواج را با فرا رسیدن ماههای رجب، شعبان یا ذیالقعده که فضایی شادتر دارند، برگزار کرد.
فوت بستگان
نگرانی دیگری که ممکن است به وجود آید، فوت بستگان در این دو ماه و تاخیر بیشتر در ازدواج به دلیل رعایت مراسم عزاداری است. در این مورد نیز راهکارهایی وجود دارد:
میتوان با رعایت نهایت احترام به شعائر مذهبی، مراسمی ساده و صمیمی برای ازدواج در این ماهها برگزار کرد.
در این شرایط نیز انجام عقد محرمیت و تعیین زمان مناسبتر برای برگزاری جشن عروسی، راهحلی مناسب خواهد بود.
تالارهای پیشنهادی
مقالات مشابه




آخرین دیدگاهها
نظرات کاربران
برای ثبت عقد در اسناد و شناسنامه حضور عروس و داماد الزامی است؟
با سلام تخفیف مالیات و حق سرویس را میخواهم ممنونم
دیجی سارا افتضاح واقعا افتضاح حداقل اون دیجی مهدیه که تو وی ای پی کار میکنه کم سن سال تره بهتر از این دیجی سارا گداس مراسم عموم با دیجی سارا بود افتضاح بود
التن هوش بحالشه دیگه از مستربیست بدم میاددد هتا توان زن سگش
عالی خیلی خوب بود
خیلی عالی. انشالله که قسمت بشه ما هم مراسم عقدمون رو در حرم آقا علی ابن موس الرضا برگزار کنیم. آرزوش خوشبختی برای همه زوج ها
خوب و عالی
ما از این مجموعه ناراضی بودیم. از خدمات و کیفیت
من دوست دارم بگم به نام نامی یزدان با اجازه پدر و مادرم که توی زندگی هیچی برام کم نزاشتن برای یک زندگی شیرین از الان تا به همیشه بله🫀